Hoe verbetert u uw bedrijfsresultaat?

Als ondernemer zorgt u niet altijd alleen voor de omzet. Vooral als u gaat groeien zult u dit samen met anderen moeten doen. Een optimaal bedrijfsresultaat haalt u met gemotiveerde, actieve en hardwerkende medewerkers.

Uit onderzoek blijkt nog steeds dat  70% van de werknemers het niet naar zijn zin heeft op het werk. Een groot deel daarvan zal daardoor ook minder gemotiveerd zijn.

De redenen dat mensen minder gemotiveerd zijn hebben vaak te maken met te weinig uitdaging in het huidige werk, geen carriere kansen meer zien, slecht management of verandering in de organisatie die niet meer past.

Of u nu een grote of een kleine onderneming heeft, als ondernemer hebt u hier net als de werknemer last van.

Een niet–gemotiveerde werknemer zorgt voor onrust binnen de organisatie, zal minder productief  zijn en zich eerder ziek melden.

Wiens verantwoordelijkheid is dat nu?

Ons idee is dat zowel de ondernemer als de medewerker de verantwoordelijkheid heeft.

Een werknemer die het niet meer naar de zin heeft op het werk is het aan zichzelf, zijn omgeving, zijn collega’s en ook aan zijn werkgever verplicht om hier een oplossing voor te zoeken.

Een werkgever wordt geacht om dit te signaleren en bespreekbaar te maken.

Het is dus een beider verantwoordelijkheid, zoals in iedere volwassen relatie die men is aangegaan.

Ons advies aan de werknemer:

Geef aan dat u minder gemotiveerd bent en kijk of u andere uitdagingen binnen de organisatie kan vinden. Is dit niet het geval zoek uw uitdaging bij een ander bedrijf of in zelfstandig ondernemerschap. Heb vertrouwen in uw kunnen en zoek uit wat u graag zou willen, onderneem actie.

Ons advies aan de werkgever is:

Geef het vertrouwen aan de medewerker dat u wilt werken aan een oplossing. Houd jaarlijks een functioneringsgesprek en stippel samen met de werknemer een loopbaanpad uit om gericht te kijken waar nu de wensen van de werknemer ligt en of u als ondernemer daaraan kan voldoen.

Wij nodigen u uit om te reageren op dit  artikel  met eigen ervaringen en tips die van nut zijn voor collega ondernemers.

Wij wensen u veel ondernemers succes!

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *